H ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΙΑ…

Η εργασία, ως διαδικασία παραγωγής, ήρθε να αντικαταστήσει βίαια τις ελεύθερα διαμορφωμένες και δημιουργικές δραστηριότητες των ανθρώπων που αποσκοπούσαν στην κάλυψη των άμεσων αναγκών τους και οι οποίες είχαν τη μορφή των φυσικών λειτουργιών του ανθρώπου και πολλές φορές τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού.

Αυτή η βίαιη επιβολή της εργασίας σχετίζεται άμεσα με την εμφάνιση της εξουσίας. Η εργασία αποτελεί τη βασική έκφραση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και είναι η διαδικασία που εγκλωβίζει τον άνθρωπο σε μια σχέση εξάρτησης με το κράτος και το κεφάλαιο, για την εξασφάλιση των αναγκαίων υλικών όρων για την επιβίωσή του, αναπαράγοντας έτσι, τις ισχύουσες κοινωνικές δομές.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ…

Το κράτος είναι ο ρυθμιστής των συνθηκών που επικρατούν σε όλο το φάσμα της μισθωτής σκλαβιάς. Σήμερα η κυριαρχία στο σύνολό της (κράτος και κεφάλαιο) επιτίθεται, σε παγκόσμιο επίπεδο, στην κοινωνία οξύνοντας και δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τις συνθήκες εργασίας.

Μια επίθεση που παίρνει τη μορφή της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης, των χαμηλών μισθών με την παράλληλη αύξηση των τιμών των προϊόντων, τις συνεχείς απολύσεις και το φόβο της ανεργίας, τη βίαιη καταστολή κινητοποιήσεων και την κήρυξη παράνομων απεργιών, τις άθλιες συνθήκες στους χώρους εργασίας και τους θανάτους από εργατικά «ατυχήματα» κ.ά.

Όλα αυτά δημιουργούν μια άθλια, ασφυκτική και ανυπόφορη πραγματικότητα.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ…

Την αναμενόμενη αντίδραση των ανθρώπων στις επιβεβλημένες, από την κυριαρχία, συνθήκες διαβίωσης έρχονται να εκτονώσουν και να καταστείλουν κόμματα και συνδικάτα, τα οποία ενεργώντας διαμεσολαβητικά εγκλωβίζουν τους ανθρώπους σε πρακτικές ακίνδυνες για τους κυρίαρχους. Επιδιώκουν την επίτευξη της συναίνεσης της κοινωνίας στα κρατικά σχέδια και περιορίζουν τις κοινωνικές αντιστάσεις των ανθρώπων σε αιτήματα για καλύτερους όρους εκμετάλλευσης.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

Να αντισταθούμε στα νέα σχέδια των κυρίαρχων.

Να απεγκλωβιστούμε από συντεχνιακά αιτήματα για καλύτερες συνθήκες δουλείας.

Να οξύνουμε τους κοινωνικούς αγώνες για την ολοκληρωτική καταστροφή του κράτους και του κεφαλαίου.

Για την πραγμάτωση της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Για την Αναρχία…

 

ΑΙΧΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ